Doedelzak solo

De Vlaamse doedelzak komt perfect tot zijn recht in combinatie met orgel, harp (Keltisch of klassiek), piano, accordeon, gitaar, enz. of gewoon helemaal alleen als solo-instrument! Alle mogelijkheden zijn er om een sfeervol concert, een opluistering bij een viering, een solistisch optreden met groot orkest of een muzikaal intermezzo op een feestelijke event tot een verrassend succes te maken.

Zo trad Inge al solo op voor de feestelijke opening van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie, op de orgelconcerten te Ieper, als solist bij met de Harmonie van Ter Alfene, met het Stordal Hornmusikklag (Noorwegen), harmonie St-Cecilia Zele, harmonie Ypriana, fanfare Dionysius Opoeteren, ...

De repertoiremogelijkheden voor Vlaamse doedelzak met harmonie-orkest, fanfare of strijkorkest vindt u hier.

Solist Doedelzak
Wals Pour Marie-Claude (M. De Splenter) - Anveld-FullCD
SoX

SoX

SoX – “soundscapes en crossover” – brengt folky en jazzy melodieën in een unieke combinatie van klassieke instrumenten, elektronische beats en soundscapes.

De vier muzikanten van SoX spelen samen meer dan 10 instrumenten waarvan de combinatie niet bepaald voor de hand liggend is: saxen, viool, doedelzak, fluiten, hoorn, gitaren,... Als een ware smaakexplosie zorgen drums, beats, akkoorden, percussie, special effects of soundscapes tenslotte voor de kers op de taart met een bijzonder geluid en een unieke mix van hedendaagse techniek en klassieke instrumenten.

Muzikanten

Tim Coulembier - gitaren, basgitaar en hoorn
Maarten De Splenter – alt- en sopraansax, keys en soundscapes
Vanessa Salamon – viool en zang
Inge Smedts – fluit, piccolo, altfluit en Vlaamse doedelzak